ASV prezidenta vēlēšanu galvenajiem sāncenšiem republikānim Džordžam Bušam un demokrātam Alam Goram ir gandrīz vienāds atbalstītāju skaits gan visas valsts mērogā, gan lielākajos štatos, liecina jaunākās "Reuters"/MSNBC aptaujas rezultāti.
Telefonaptaujas rezultāti rāda, ka Gors ir ieguvis gandrīz divu procentu pārsvaru pār Bušu. Šajā aptaujā piedalījās 1200 vēlētāju. Aptauja notika pirmdien līdz pulksten deviņiem vakarā visās laika joslās.

Viceprezidents Gors aptaujā guva 48 procentus balsu, Teksasas gubernators Bušs - 46 procentus balsu, Zaļās partijas kandidāts Ralfs Neiders - piecus procentus, bet Brīvās gribas partijas kandidāts Harijs Brauns un Reformu partijas kandidāts Pets Bjūkenens ieguvuši pa pusprocentam balsu.

Tā kā statistikas kļūdas līmenis ir trīs procenti, nav iespējams precīzi noteikt, kurš no abiem galvenajiem kandidātiem šobrīd ir vadībā. Citas aptaujas rāda, ka neliels pārsvars ir Bušam.

Citas "Reuters"/MSNBC aptaujas, kurā piedalījās 600 balsstiesīgo amerikāņu no deviņiem lielākajiem štatiem, rezultāti rāda, ka Gors ir izvirzījies vadībā Ilinoisā, Mičiganā, Pensilvānijā un Vašingtonā.

Bušs cer uzvarēt Gora dzimtajā Tenesijas štatā, taču viņa atbalstītāju pulks Ohaijo ir sācis sarukt. Misūri, Viskonsīnā un Floridā abiem kandidātiem ir aptuveni vienāds atbalstītāju skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!