Aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu turētie brāļi Carnajevi un viņu vecāki laika posmā no 2002. līdz 2012.gadam no ASV varasiestādēm pabalstos saņēmuši vairāk nekā 100 000 dolāru (53 900 latu), vēsta laikraksts "Boston Herald".

Varasiestādes pabalstus izmaksājušas skaidrā naudā, pārtikas talonos, kā arī daļēji apmaksājušas dzīvokļa īres izdevumus.

Dati par pabalstu izmaksāšanu atrodami vairāk nekā 500 dokumentos, kurus Masačūsetsas varasiestādes nodevušas vietējām varas struktūrām.

"Boston Herald" iepriekš tika ziņojis, ka pabalstus saņēmis Tamerlans Carnajevs, viņa sieva Ketrina Rasela, viņu trīsgadīgā meita, kā arī brāļu Carnajevu vecāki.

Štats pārtraucis izmaksāt pabalstus 2012.gadā, kad viņu ienākumi pārsnieguši likumā noteikto minimālo līmeni.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans naktī uz 19.aprīli zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt 19 gadus vecais Džohars vakarā tika aizturēts un šobrīd ārstējas cietuma slimnīcā.

Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!