Foto: AFP/Scanpix

Caur Ukrainas austrumu pilsētu Luhansku, kura šobrīd ir prokrievisko teroristu varā, ik dienas uz fronti dodas trīs četras kaujinieku apgādes kolonnas, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra "Informācijas pretestība" vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

Viņš ziņo, ka novērota intensīva kaujinieku apgāžu kolonnu kustība - caur pilsētu dods trīs vai četras koloņnas, kurā katrā ir vismaz desmit automašīnas. Tās dodoties virzienā Alčevska-Stahanova-Pervomajska.

Timčuks norāda ar šīm kolonnām tiek vesti ieroči un munīcija, kā arī ik dienas frontē nogādāti 10-12 militārās tehnikas vienības kā tanki un bruņumašīnas.

Vēstīts, ka NATO ir atzinusi, ka Ukrainā atrodas Krievijas karaspēks un kaujas tehnika. Maskava to noliedz. Krievijas prezidents Vladimirs Putins intervijā vācu medijiem paziņoja, ka tie, kas cīnās par brīvību, "vienmēr dabūs ieročus", turpinot noliegt Kremļa saistību ar ieroču, kaujinieku un tehnikas piegādēm uz Ukrainu.

Savukārt aģentūra "Reuters" oktobrī ziņoja par Ukrainā nofotografētu tanku vrakiem. Speciālisti tajos atpazinuši Krievijas T-72BM modifikāciju. Kā norāda eksperti, nav ziņu, ka šīs modifikācijas tanki kādreiz būtu eksportēti uz citām valstīm ārpus Krievijas. Vairāk par liecībām, kas norāda uz Krievijas karaspēka klātbūtni Ukrainā, var lasīt šeit.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas". Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!