Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas kristīgie demokrāti (CDU) ierosinājuši izveidot īpašu komisiju, lai izmeklētu drošības dienestu iespējamās kļūdas, kas ļāvušas to novērotam Tunisijas pilsonim pastrādāt slaktiņu vienā no Berlīnes Ziemsvētku tirdziņiem.

Taču CDU vispirms ar savu ierosinājumu gatavojas iepazīstināt savus koalīcijas partnerus – sociāldemokrātus (SPD), aģentūrai DPA sestdien pavēstīja kāds avots partijā.

Berlīnes policija un izlūkdienesti pēc 19. decembrī notikušā uzbrukuma Ziemsvētku tirdziņam pie Ķeizara Vilhelma baznīcas, kura laikā tika noslepkavoti 19 cilvēki, izpelnījušies kritiku par nespēju novērst šo noziegumu.

Kā ziņots, slepkava – Tunisijas pilsonis un islāma ekstrēmists Aniss Amri, kurš dažas dienas pēc terorakta tika nošauts Milānas pievārtē parastas dokumentu pārbaudes laikā, pirms nozieguma pastrādāšanas jau daudzkārt bija nonācis tiesībsargāšanas iestāžu redzeslokā, kas atzinušas viņu par draudu sabiedrībai.

Tomēr Amri, lai gan viņa patvēruma lūgums ticis noraidīts, tā arī nav ticis izraidīts no Vācijas.

CDU Bundestāga frakcijas vadītājs Folkers Kauders pavēstīja, ka partija varētu izveidot izmeklēšanas komisiju, lai izvērtētu gan vācu, gan citu valstu amatpersonu pieļautās kļūdas Amri lietā.

Dienu iepriekš laikraksts "Der Tagesspiegel" norādīja, ka slaktiņa upuru tuvinieki varētu pieprasīt no valsts simtiem miljonu lielas kompensācijas par drošības dienestu neapmierinošo darbu, kas ļāvis notikt šim noziegumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!