Foto: Reuters/Scanpix

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs pēc radikālo islāmistu grupējumu "Islāma valsts" video publicēšanas izteicis solījumu, ka ikviens, kurš draud Krievijai, tiks iznīcināts, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

"Uzņemoties pilnu atbildību, es paziņoju, ka tie, kuri izteikuši draudus Krievijai vai tie, kuri minējuši mūsu prezidenta Vladimira Putina vārdu, tiks iznīcināti uz līdzenas vietas. Mēs negaidīsim, kad viņi lūrēs uz mums no lidmašīnas. Viņi dosies tur, kur pūst viņu priekšgājēji - teroristi pūst," savā sociālā tīkla "Instagram" profilā raksta Kadirovs.

Čečenijas līderis norādīja, ka kaujiniekus Sīrijā un Irākā apmācījušas un apbruņojušas ASV un Rietumvalstis, lai iznīcinātu stipras un resursiem bagātas Islāma valstis.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka grupējums "Islāma valsts" izplatījis video, kurā draud Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ar karu Čečenijā un Kaukāzā.

Video kaujinieki draud Putinam, jo tieši Krievija piegādā Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam militāro tehniku.

"Šis ir vēstījums tev, Vladimir Putin. Šīs ir tavas lidmašīnas, kuras tu nosūtīji Bašaram, bet mēs tās, lai slavēts Allahs, nosūtīsim tev atpakaļ – atceries. Ar Allāha atļauju mēs atbrīvosim Čečeniju un visu Kaukāzu," video saka kaujinieks, sēžot pie auto stūres. "Tavs tronis jau saļodzījies, tas ir apdraudēts un kritīs līdz ar mūsu ierašanos. Mēs jau esam ceļā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!