Foto: Privātais arhīvs

Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs par neizdarību boksa ringā "pārmācījis" republikas sporta ministru Salambeku Ismailovu. Par šo neparasto ekscentriskā prezidenta politisko problēmu risināšanas piegājienu vēsta radio "Brīvā Eiropa" interneta vietne.

Pēc Kultūras un sporta ministrijas apmeklējuma nedēļas sākumā, Kadirovs sociālajā tīklā "Instagram" izteica neapmierinātību ar ministrijas ēkas vizuālo stāvokli, kas esot "nolietota".

Kadirovs apsolīja, ka ēka nākamo divu nedēļu laikā tiks pilnībā izremontēta, bet ne ātrāk, kā sporta un fizkultūras ministrs Ismailovs saņems pelnīto sodu.

Vēlāk "Instagram" publicētas fotogrāfijas, kurās redzams, kā militārā stila biksēs tērptais Kadirovs ringā vairākas reizes sit ministram, kamēr maču vēro Krievijas darba un sociālās aizsardzības ministrs Maksims Topilins un Čečenijas darba ministrs Mohmads Ahmadovs.

"Mūsu dialoga laikā, kas vairāk līdzinājās sparingam, es mīksti un maigi iemetu ar labo āķi un ar kreiso, izmantojot pirkstus, precīzāk, dūri, paskaidroju, ka viņam ir jāstrādā ar galvu," nākamajā dienā Kadirovs informēja savus sekotājus sociālajos tīklos.

Sākotnēji Kadirovs paziņojis, ka neļaus ministram lietot galvas aizsargu, taču vēlāk pārdomājis. "Galu galā, viņam rīt jāiet uz darbu," pamatoja čečenu līderis.

Prezidents pabrīdinājis darba ministru Ahmadovu, ka arī ar viņu varētu "aprunāties" ringā, ziņo "Brīvā Eiropa". "Vai Ahmadovs tiks sodīts ringā vai nē, tas būs skaidrs pēc rītdienas tikšanās," rakstīja Kadirovs.

Pateicoties Kadirova kaislīgajai sociālo mediju lietošanai, daudzi ir informēti par prezidenta sportisko formu. Viņš nebūt nekautrējas vienu pēc otras publicēt fotogrāfijas no saviem treniņiem. Varbūt tieši tāpēc Kadirovs jūtas ērti, izaicinot savu darbinieku boksa ringā, analizē "Brīvā Eiropa".

Tuvo Kremļa sabiedroti Kadirovu aktīvisti apsūdz cilvēktiesību pārkāpumos, tai skaitā personīgi veiktā savu oponentu spīdzināšanā. Tomēr Kadirova vārds neparādās ASV pieņemtajā "Magņitska sarakstā", pret kurā iekļautajām personām ir vērsta ASV sankcijas. Čečenu prezidenta vārds gan varētu būt minēts saraksta klasificētajā daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!