Čečenijā vairāki simti sieviešu jau trešo dienu nobloķējušas federālo automaģistrāli "Kaukāzs" Rostova - Baku, protestējot pret Krievijas spēku vardarbību, otrdien no notikuma vietas ziņoja aģentūras "Interfax" korespondents.
Gudermesas rajonā Novogroznijas ciema rietumu nomalē un uz austrumiem no Noiberas ciema aptuveni pusotru kilometru garā posmā autoceļš ir aizsprostots ar betona blokiem, sadegušām automašīnām un koku stumbriem.

Vairāki simti sieviešu sēž uz autoceļa. Uz tuvumā esošajiem vagoniņiem izlīmēti lozungi "Nē - slepkavībām, "tīrīšanām", laupīšanai, nometnēm!", "Kur jūs esat, Čečenijas līderi, kur ir muftijs, kur ir tiesneši? Mūs nogalina ar jūsu piekrišanu".

Jau trešo dienu šajā ceļa posmā nav braukusi neviena automašīna, aģentūrai "Interfax" pastāstīja protesta akcijas dalībnieces.

Savukārt vietējā milicijā "Interfax" korespondentam teica, ka bloķētais ceļa posms tiek apbraukts pa lauku ceļiem.

Protesti sākās pēc tam, kad 16.martā Krievijas spēku akcijā gāja bojā astoņi un tika ievainoti deviņi vietējie iedzīvotāji.

Savukārt promaskaviskās Čečenijas administrācijas vadītājs Ahmads Kadirovs vietējā telekanālā paskaidroja, ka Krievijas spēki pret vietējiem iedzīvotājiem vērsās pēc tam, kad uz federālā autoceļa tika uzspridzināts bruņutransportieris, ievainojot deviņus Krievijas karavīrus. Kadirovs aicināja Krievijas spēku soda akcijā nogalināto un cietušo radiniekus būt savaldīgiem un atturēties no rīcības, kas varētu novest pie stāvokļa destabilizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!