Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Čečenijas autonomās republikas vadītājs Ramzans Kadirovs licis izstrādāt likumprojektu, kurš valstī aizliegtu tirgot enerģijas dzērienus, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Tiekoties ar mediķiem, Kadirovs enerģijas dzērienus nodēvēja par indi, mudinot to tirdzniecību ar steigu aizliegt. Kadirovs arī uzsvēris, ka enerģijas dzērienu lietošana uzturā ir pretrunā islāma priekšrakstiem.

Kadirovs bildis, ka rosinās šo dzērienu tirgošanas aizliegumu ieviest arī visā Krievijas Federācijā.

Nesen par enerģijas dzērienu negatīvo ietekmi izteicies arī Krievijas galvenais ārsts Genādijs Oņičenko, kurš uzsvēris, ka to lietošana jauniešus biežāk noved pie aizraušanās ar citām apreibinošām vielām.

Pret šādu ideju jau izteikušies dzērienu izplatītāji, uzsverot, ka tonizējošo dzērienu lietošana veselībai nav bīstama, ja tos lieto ar mēru, nepārsniedzot divas skārdenes dienā. Izplatītāji arī uzsvēruši, ka uz dzērieniem ir informācija par to, kad "enerģētiķu" lietošana cilvēkiem nav vēlama.

Iecere cilvēkiem līdz 18 gadu vecumam aizliegt tirgot enerģijas dzērienus Čečenijā izskanēja jau 2011.gadā. Toreiz uzsvērts, ka šie dzērieni nav musulmaņiem piemēroti un kaitē veselībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!