Pret valdības ietekmi uz valsts masu informācijas līdzekļiem protestējošie Čehijas valsts televīzijas žurnālisti trešdien ieņēma telekompānijas galveno ēku un iecēla paši savu direktoru.
Viens no streikotājiem aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka par jauno televīzijas direktoru iecelts Ladislavs Paluška.

Televīzijas direktora pienākumu izpildītāja Vera Valterova, kuru protestētāji neatzīst, ir aicinājusi policiju iejaukties konfliktā. Aģentūras "Reuters" korespondents notikuma vietā nekādas policijas aktivitātes nav novērojis.

Kādreizējais Čehijas televīzijas finansu nodaļas direktors Paluška ir viens no deviņiem televīzijas vadošajiem darbiniekiem, kuri pirms Ziemassvētkiem iesaistījās žurnālistu protesta akcijās.

Čehijas parlamenta apakšpalāta sestdien pieņēma likumprojektu, atbilstoši kuram valsts televīzijas kontrole uz laiku tiek nodota parlamentam, kamēr tiks iecelta jauna valde.

Trešdien apakšpalātas pieņemto likumprojektu, kura mērķis ir izbeigt konfliktus, kas valstī ir izraisījuši lielākās demonstrācijas kopš komunisma sagrāves 1989.gadā, uzskata Senāts. Ja Senāts likumprojektu nenoraidīs, tas tiks iesniegts apstiprināšanai Čehijas prezidentam Vāclavam Havelam.

Pagājušajā nedēļā no amata atkāpās Čehijas valsts televīzijas ģenerāldirektors Jirži Hodāčs, kurš tika vainots ietekmīgas Čehijas labējā spārna partijas atbalstīšanā.

Protestētāji apsveikuši Hodāča atkāpšanos, taču norāda, ka ar to nepietiek, lai izbeigtu konfliktu.

Pēc ģenerāldirektora atkāpšanās žurnālisti pieprasījuši arī ziņu raidījumu direktores Janas Bobosikovas un televīzijas finansu direktora Jindržiha Beznoskas atkāpšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!