Foto: AP/Scanpix

ASV miris 17 gadus jauns zēns, kurš kopā ar tēvu lidojis apkārt pasaulei. Ģimene vēl cer, ka jaunieša tēvs būs izdzīvojis, ziņo portāls "USA Today".

Hariss Salemans bija nelielas viendzinēja lidmašīnas pilots. Viņš kopā ar tēvu devās apkārt pasaulei. Ceļojuma mērķis bija uzstādīt pasaules rekordu un piesaistīt naudu, lai izveidotu jaunas skolas Pakistāna.

Lidmašīna avarēja jūrā otrdienas naktī, tikai 20 minūtes pēc pacelšanās no Samoa salām, lai dotos uz Havaju salām. Viņu ceļojums jau tuvojās noslēgumam.

"Viņi mīlēja to, ko darīja," saka 26 gadus vecā Hairisa Salemana, Harisa māsa.

Krasta apsardze ģimeni par negadījumu informēja trešdienas rītā ASV, kas bija atraduši tikai Harisu, tāpēc ģimene cer, ka tēvs vēl varētu būt izdzīvojis.

Tēvs ar dēlu bija plānojuši sestdien atgriezties Indianapolisā.
Hariss bija ne tikai kaislīgs pilots, bet arī talantīgs futbola spēlētājs un īsts jokdaris, norāda viņa treneris Deivids Knueva.

Jaunietis nesen bija saņēmis pilota licenci, kas ļāva viņam lidot pāri okeānam. Viņa interesi par šo nodarbi raisīja tēvs, kurš bija inženieris, bet brīvajā laikā aizrāvās ar lidošanu.

Lidmašīna bija 37 kilometru attālumā no ASV krasta, kad ar to pazuda kontakti. Sīkāka informācija par negadījumu vēl nav zināma, taču ASV izmeklētāji norāda, ka viņi izmeklē negadījumu, viņi arī analizēs 'melnās kastes' ierakstus un vērtēs, vai pie avārijas varētu būt vainojami laika apstākļi.

Taču Harisa māsa norāda: "Viņi nekad nebūtu lidojuši, ja būtu slikti laika apstākļi." Viņa gan uzsver, ka aizdomīgi ir tas, ka tēvs ar brāli uz Havaju salām izlidoja naktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!