Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas atbalstīties nemiernieki pārkāpuši vienošanos par uguns pārtraukšanu Ukrainā, tādējādi iznīcinot cerības uz miera iestāšanos, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta administrācijas pārstāvja Valērija Čalija paziņojumu otrdien vēsta ārvalstu mediji.

"Spītējot visām cerībām par atbildīgu attieksmi no visām iesaistītajām pusēm, kas 12.februārī apstiprināja vienošanos par konkrētu pasākumu kopumu, tajā skaitā Krievija, DTR [pašpasludināta Doņeckas Tautas Republika] un LTR [pašpasludinātā Luhanskas Tautas Republika], vienošanās ir pārkāpta. Cerības uz mieru ir iznīcinātas. Šāds rīcības kurss noved pie tālākas eskalācijas un, nepārprotami, arī pie citāda iznākuma," komentējot situāciju Debaļcevē norādījis Čalijs.

Viņš arī norādījis, ka Ukraina pilda savus pienākumus un ar atbildīgumu uztver Minskas vienošanās izpildi.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un Francijas prezidentu Fransuā Olandu apspriedis situāciju Debaļcevē, otrdien vēsta ziņu aģentūra "Ukrinform".

Jau ziņots, ka situācija Debaļcevē otrdien ir kritiska, tiek ziņots, ka Ukrainas spēki pilsētā ir ielenkti.

Debaļceves apkārtnē par spīti pamieram kaujas turpinās. Pilsētiņa ir stratēģiski svarīga, jo tajā atrodas dzelzceļa mezgls, kas ļautu Krievijai apgādāt kaujinieku kontrolētās teritorijas Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Maskavas atbalstītie kaujinieki iepriekš paziņoja, ka pilsētiņa ir ielenkta, tāpēc uzskatāma par viņu teritoriju, uz kuru 15. februārī spēkā stājusies uguns pārtraukšana neattiecas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!