Foto: PantherMedia/Scanpix

Četras sievietes apsūdz kanādiešu kinematogrāfistu Polu Hagisu seksuālos uzbrukumos, un divas no šīm sievietēm apsūdz viņu izvarošanā, piektdien vēstīja ASV ziņu aģentūra "Associated Press" (AP), kas intervējusi trīs no šīm sievietēm.

Pret 64 gadus veco Hagisu 15. decembrī Ņujorkas Manhetenas rajonā tika ierosināta civilprāva, kurā reklāmaģente Heilija Brīsta apgalvo, ka Hagiss viņu 2013. gadā izvarojis savā Manhetenas dzīvoklī, pirms tam piespiežot veikt orālo seksu.

Šī prāva pamudināja vēl trīs sievietes nākt klajā ar apsūdzībām pret Hagisu, un starp viņām bija vēl viena reklāmaģente, kas apsūdzēja viņu piespiešanā veikt orālo seksu un izvarošanā.

Jaunās apsūdzētājas vērsās pie Brīstas advokātiem Ņujorkā, kā arī sniedza intervijas AP ar nosacījumu, ka viņu personība netiks izpausta.

Viena no šīm sievietēm pastāstīja AP, ka Hagiss mēģinājis viņai seksuāli uzbrukt, bet viņai izdevies aizbēgt. Otra sacīja, ka Hagiss ielas sturī viņai uzmācies ar skūpstiem un pēc tam ar taksometru sekojis līdz viņas mājvietai, tomēr viņa beigās aizbēgusi.

Hagisa advokāte Kristīna Lepera, atbildot uz AP jautājumu par jaunajām apsūdzībām, sacīja, ka "viņš nevienu neizvaroja".

Hagiss ir noliedzis pirmo apsūdzību izvarošanā un iesniedzis pretprasību. Viņš sacīja, ka Brīsta un viņas advokāts bija pieprasījuši deviņus miljonus ASV dolāru, piedāvājot mierizlīgumu bez tiesāšanās, un raksturoja to kā izspiešanu.

Trīs jaunās apsūdzētājas intervijās AP detalizēti aprakstīja tikšanās ar Hagisu, kas esot notikušas no 1996. līdz 2015. gadam, kad viņas bija sākušas savu karjeru izklaides biznesā. Viņas stāstīja, ka Hagiss esot viņas ievilinājis privātās vai pusprivātās vietās ar ieganstu apspriest profesionālus jautājumus.

Hagiss pēc gadiem ilga darba televīzijā 2000-o gadu vidū ieguva "Oskarus" par filmām "Million Dollar Baby" ("Miljons dolāru mazulīte") and "Crash" ("Sadursme"). Viņš izpelnījās uzmanību arī ar aiziešanu no Scientoloģijas baznīcas 2009. gadā un ar šīs reliģijas publisku kritiku.

AP intervētās sievietes noliedza, ka būtu saistītas ar Scientoloģijas baznīcu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!