Foto: DELFI

Kāds ASV pilsētas Sandjēgo students no ASV valdības saņēmis četru miljonu dolāru (apmēram divi miljoni latu) kompensāciju par to, ka likumsargi viņu uz vairāk nekā četrām dienām bez ūdens un ēdiena aizmirsa cietuma kamerā, atsaucoties uz cietušā advokāta teikto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Daniels Čongs pēc pārdzīvotā medijiem stāstījis, ka dzēris savu urīnu, kā arī uz rokas pūlējies ieskrāpēt ziņu mātei un no pārdzīvotā redzējis halucinācijas.

Jaunieti 2012.gadā narkotiku reida laikā arestēja policija, bet vēlāk likumsargi paziņoja, ka viņam nekādas apsūdzības neizvirzīs. Puisis vairāk nekā četras dienas pavadīja viens pats kamerā, līdz beidzot, par viņu atcerējās. Tagad notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, kas īsti notika un kāpēc jaunietis kamerā aizmirsts.

Čongs "Associated Press" stāstīja, ka kliedzis un centies pievērst sev uzmanību, līdz beidzot padevies un pēc pāris dienām, guļošu savos izkārnījumos, viņu atrada Sandjēgo policisti. Pēc atbrīvošanas vīrietis vairākas dienas pavadīja slimnīcā, jo viņa organisms bija stipri atūdeņojies, bija sākusies nieru mazspēja, krampji un citas veselības problēmas. Ieslēgts kamerā, viņš zaudēja apmēram septiņus kilogramus svara.

Čongs bija viens no deviņiem reidā aizturētajiem, taču policisti pēc nopratināšanas paziņoja, ka apsūdzības pret viņu neizvirzīs. Puiša advokāts sacīja, ka pēc pratināšanas policists aizvedis jaunieti uz kameru, sakot, ka noformēs dokumentus un pēc minūtes viņu atbrīvos. Čongs domā, ka viņu kamerā un vairākām dienām aizmirsa kļūdas pēc. "Izskatās, ka tā bija kļūda, tiešām, tiešām, tiešam, briesmīga kļūda," sacīja Čongs.

Šīs dienas vīrietis pavadīja kamerā bez logiem, ūdens un pārtikas.

Policija, kura aizturēja jaunieti un aizmirsa kamerā, viņam atvainojās. Pēc šī incidenta ieviesti arī jauni noteikumi, kuri pieprasa biežāku kameru pārbaudi, kā arī novērošanas iekārtas pie kameru durvīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!