Vašingtonā pirmdien uz vienu stundu tika slēgts ASV Kapitolijs pēc tam, kad policija sašāva bruņotu vīrieti pie Kapitolija apmeklētāju centra ieejas, tā izraisot paniku Vašingtonas tūrisma sezonas laikā.

Sašautais vīrietis, kurš, saskaņā ar policijas teikto, bijis zināms varas iestādēm, tika aizturēts un aizvests uz slimnīcu, kur viņam izdarīja operāciju. Tiek uzskatīts, ka šis incidents nebija saistīts ar terorismu.

Policija informēja, ka kāda sieviete šajā incidentā guva vieglus ievainojumus un tika hospitalizēta.

Cilvēkiem, kas atradās Kapitolijā, bija dots rīkojums patverties turpat.

ASV Kongresam pirmdien bija Lieldienu brīvdienas, bet Vašingtonā šajā dienā bija daudz tūristu. Vašingtonu nedēļā pēc Lieldienām apmeklē arī daudzas skolēnu grupas.

"Mēs uzskatām to par viena cilvēka rīcību, kurš jau iepriekš bija bieži apmeklējis Kapitolija teritoriju, un nav iemesla uzskatīt, ka tas ir kaut kas vairāk par noziedzīgu rīcību," reportieriem paziņoja Kapitolija policijas priekšnieks Metjū Verderosa.

Viņš sacīja, ka aizdomās turētais vīrietis bija ieradies apmeklētāju centra drošības kontroles punktā. Pārbaudes laikā viņš izvilka ieroci un pavērsa to pret policistiem, bet viens policists izšāva un trāpīja aizdomās turētajam.

"Aizdomās turētajam pašlaik tiek veikta operācija. Viņa stāvoklis šobrīd nav zināms," sacīja Kapitolija policijas priekšnieks.

Neviens policists incidentā netika ievainots.

Vietējie mediji ziņoja, ka aizdomās turētais ir Lerijs Dosons no Tenesī štata. Senators no Ziemeļkarolīnas Ričards Berrs raksturoja Dosonu kā cilvēku ar "psihiskiem traucējumiem".

Apmeklētāju centrs pēc incidenta palika slēgts sabiedrībai, lai policija varētu veikt izmeklēšanu.

Vašingtonā ir pastiprināti drošības pasākumi pēc 22.marta teroraktiem Briseles lidostā un metro, kuros nogalināti 35 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!