Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps cīņā pret Demokrātu partijas kandidāti Hilariju Klintoni iesaistīsies ar krietni mazāku vēlēšanu kampaņas finansējumu, liecina pirmdien iesniegtie finanšu dokumenti.

Federālajā vēlēšanu komisijā iesniegtie dokumenti liecina, ka Trampa kampaņas rīcībā ir 1,3 miljoni ASV dolāru (1,2 miljoni eiro), kas ir nepieredzēti maza summa uz pēdējā laikā notikušu lielu prezidenta vēlēšanu kampaņu fona.

Savukārt Klintones kampaņas rīcībā 31.maijā bija 42 miljoni dolāru (37 miljoni eiro). Bijušo valsts sekretāri atbalstošās politiskās rīcības komitejas "Priorities USA" rīcībā ir vēl 52 miljoni dolāru (50 miljoni eiro), pirmdien paziņoja šī organizācija.

Šī informācija pastiprina uzskatu, ka Trampa kampaņa ievērojami atpaliek no Klintones, kura reklāmām televīzijā pirms vēlēšanām novembrī gatavojas tērēt 100 miljonus dolāru (88 miljonus eiro).

Klintone ir priekšā Trampam arī organizatoriski. Viņas labā arī strādā 700 cilvēku liels personāls, bet Trampa kampaņai ir tikai 70 cilvēki.

Jau vēstīts, ka Tramps pirmdien no amata atbrīvojis strīdīgu reputāciju iemantojušo kampaņas vadītāju Koriju Levandovski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!