Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrija paziņojusi par to, ka valsts armijai uzbrukuši pagaidām nezināmi cīnītāji un šajās sadursmēs ir gan bojāgājušie, gan ievainotie, vēsta ārvalstu mediji.

Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs ceturtdienas pēcpusdienā paziņoja, ka cīņās ar separātistiem bojāgājuši trīspadsmit Ukrainas armijas karavīri. Bet vakarā aizsardzībs ministrija bija apstiprinājusi jau sešpadsmit kareivju nāvi.

"Viņu (pretinieku) mērķis bija sagrābt Volnovahas pilsētu, bet mūsu karavīri aizstāvēja šo pilsētu, neļaujot uzbrucējiem doties uz priekšu," sacījis Turčinovs, uzsverot, ka separātistu kaujinieni karavīrus apšaudījuši gan no mīnmetējiem, gan no granātmetējiem, gan no automātiskajiem ieročiem. 

Kijeva aicinājusi steigšus sasaukt ANO Drošības padomes sēdi, lai spriestu par situāciju Ukrainā.

Tiek ziņots, ka sadursmes sākušās Volnovahas pilsētas apkaimē Doņeckas apgabalā.


Savukārt Luhanskas apgabalā kaujinieki uzspridzinājuši gājēju tiltu, kad pa to sākušas pārvietoties Ukrainas armijas vienības. Sākušās cīņas un tajās bojā gājis viens, bet ievainoti divi cilvēki.

Savukārt sadursmēs pie Volnovahas pilsētas ievainoti vairāk nekā 30 cilvēki, kad separātisti no slēpņiem uzbrukuši Ukrainas armijas vienības postenim. Saistībā ar šo uzbrukumu varasiestādes ierosinājušas lietu par terorismu un dienesta nolaidību. Pagaidām oficiāli netiek ziņots par bojāgājušo skaitu.

Uzbrukuma laikā viens lādiņš trāpījis armijas automašīnai, uzspridzinot tajā esošo kaujas ieroču komplektu.

Informatīvās pretošanās grupas līderis Dmitrijs Timčuks paziņojis, ka pie Volnovahas gājuši bojā 8, bet ievainoti 18 cilvēki. 

Timčuks atzīmējis, ka Volnovaha atrodas pietiekami tālu no galvenajām Krievijas atbalstīto separātistu un Ukrainas bruņoto spēku sadursmju vietām - Slovjanskas un Kramatorskas.

Tikmēr tiek arī ziņots, ka Luhanskas separātistu līderis Valērijs Bolotovs vērsies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina, aicinot viņu ievest "republikā" karaspēku - miera uzturētāju. Šis lūgums pamatots ar "Ukrainas armijas agresijas aktu pret mierīgajiem iedzīvotājiem".

Jau vēstīts, ka Ukrainas robežsargi Luhanskas apgabalā naktī uz ceturtdienu atvairījuši vairākus bruņotus uzbrukumus.

Saspringto situāciju Ukrainas austrumos esošajos Doņeckas un Slovjanskas reģionos vissāpīgāk uztver vietējie iedzīvotāji, kuriem, dodoties savās ikdienas gaitās, nākas sastapties ar bruņotajiem separātistu kaujiniekiem vai Ukrainas militāristiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!