Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora amatam izvirzījis Polu Brenanu , kurš līdz šim bijis prezidenta galvenais konsultants terorisma apkarošanas jautājumos, pirmdien, atsaucoties uz avotiem Baltajā namā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Brenans iepriekš ilgus gadus strādājis CIP, norāda BBC. Prezidents Brenanu, kurš kā kandidāts uz CIP vadītāja amatu apspriests arī 2008.gadā, oficiāli amatam nominējis pirmdien. BBC norāda, ka viņa iecelšanu vēl vajadzēs apstiprināt Senātam. Savukārt CBS vēsta, ka par galveno prezidenta konsultanta terorisma apkarošanas jautājumos varētu kļūt Čaks Hagels.

BBC atgādina, ka pērn novembrī ārlaulības attiecību dēļ demisionējis CIP līdzšinējais direktors Deivids Petreuss. ASV mediji tolaik ziņoja, ka Petreusam bijušas ārlaulības attiecības ar 39 gadus veco atvaļināto majori Polu Brodvelu, kura ir līdzautore Petreusa biogrāfijai "All In", kas iznāca 2012.gada janvārī. Tas, ka Petreusam bijušas ārlaulības attiecības ar Brodvelu, nācis gaismā Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izmeklēšanā saistībā ar to, ka Brodvela neatļauti piekļuvusi Petreusa datoram un e-pastam.

Neskatoties uz skandālu, Obama izplatījis paziņojumu, kurā ļoti atzinīgi novērtēja Petreusa paveikto gan CIP direktora amatā, gan pirms tam dienot ASV bruņotajos spēkos.

Līdz jauna CIP direktora iecelšanai CIP direktora pienākumu izpildītājs ir CIP direktora vietnieks Maikls Morels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!