Foto: AP/Scanpix

Teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts") apstiprinājis Abu Omāra al Šišana jeb Čečena Omāra bojāeju, atsaucoties uz ar grupējumu saistītās ziņu aģentūras "Amaq" vēstīto, trešdien informē raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar ziņoto teroristu vadonis nogalināts kaujā uz dienvidiem no Irākas pilsētas Mosulas. Nāves datums netiek precizēts.

Jau ziņots, ka martā ASV paziņoja par Omāra al Šišani nāvi ASV uzlidojuma laikā. Pentagons Čečenu Omāru dēvējis par teroristu grupējuma kara ministru.

Šišani piedzimis kā Tarhans Taijumurazovičs Batirašvili 1986. gadā Gruzijā un pusaudža gados iesaistījās čečenu kaujinieku vienībās. Tur viņš pieņēmis Abu Omāra al Šišani vārdu. 2006. gadā viņš pievienojies Gruzijas armijai un piedalījies 2008. gada karā pret Krieviju. 2010. gadā viņš arestēts par nelikumīgu ieroču glabāšanu, bet neilgi pēc izlaišanas no cietuma pametis Gruziju, lai dotos uz Sīriju. 2013. gadā viņš pievienojies "Daesh", bet jau gadu vēlāk parādījies kādā grupējuma izplatītā video ar segvārdu Čečens Omārs.

Ziņu aģentūru, kurā apstiprināta džihādista nāve, "Daesh" regulāri izmanto kā platformu savu ziņu izplatīšanai. Šī aģentūra martā noliedza ziņas par Šišani nogalināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!