Foto: Reuters/Scanpix

Pēdējo mēnešu laikā vairāki "Daesh" (tā dēvētās "Islāma valsts") komandieri pārvākušies no Irākas uz Lībiju, atsaucoties uz Lībijas amatpersonām, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Kāda Lībijas amatpersona BBC informējusi, ka strauji pieaug to kaujinieku skaits, kas pārvākušies uz Lībijas pilsētu Sirti.

Zināms, ka 23 valstu pārstāvji, tajā skaitā no Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) un Apvienotās Karalistes, otrdien tikušies Romā, lai diskutētu par iespējamajiem "Daesh" draudiem Lībijā.

Vēstīts, ka "Daesh" par 50% samazinājusi kaujinieku atalgojumu, liecina CNN rīcībā nonākuši dokumenti.

"Daesh" kaujinieki pelna aptuveni no 400 ASV dolāriem līdz 1200 ASV dolāriem mēnesī, kā ar saņem 50 dolāru piemaksu par sievu un 25 dolāru piemaksu par katru bērnu, liecina ASV Kongresa pētniecības centra (CRS) dati.

Ņemot vērā kara stāvokli un ASV koalīcijas vadītos uzbrukumus, kā skaidro CNN, par "taupības režīmu" jāsāk domāt arī teroristiem, un nu "Daesh" vairs nevar atļauties maksāt tādas pašas algas kā pirms koalīcijas vadītajām militārajām operācijām.

Jau ziņots, ka "Daesh" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums arī sācis nostiprināties un izplesties Lībijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!