Teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts") paziņojis, ka nogalinājis divus ķīlniekus no Norvēģijas un Ķīnas, par kuru atbrīvošanu iepriekš pieprasīja izpirkuma maksu, vēsta BBC.

Iepriekš "Daesh" publiskotā informācija pauž, ka tie ir 48 gadus vecais Ole Johans Grimsgārds-Ofstads no Oslo un 50 gadus veco Fans Džinghujs no Pekinas.

Teroristi gan nenorāda, kad abi vīrieši nogalināti. Norvēģijas premjere Erna Solberga paziņojusi, ka nav pamata šo paziņojumu apšaubīt un to nodēvējusi par "barbarisku rīcību". Ķīlnieku nogalināšanu oficiāli nosodījis arī Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins.

Grupējuma propagandas žurnāla "Dabiq" angļu valodas izdevumā septembra sākumā bija ievietotas abu vīriešu fotogrāfijas ar uzrakstu "tiek pārdots".

Fans žurnālā bija aprakstīts kā "pašnodarbināts konsultants". Tikmēr par norvēģi pēc viņa paša publicētās informācijas "Facebook" zināms, ka viņš šā gada janvārī caur Turciju devās uz Sīrijas ziemeļrietumu provinci Idlibu, kuru veiksmīgi sasniedzis. Zināms, ka norvēģis kopš sagūstīšanas brīža bija nonācis vairāku grupējumu rokās.

Jau drīz pēc sludinājuma parādīšanās Norvēģijas premjere paziņoja, ka ar teroristiem nesadarbosies un izpirkuma maksas nemaksās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!