Foto: Publicitātes foto

Džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") propagandas vadītājs un viņa palīgi ir nogalināti gaisa triecienā Irākas rietumu pilsētā Kaimā, ceturtdien paziņoja ASV vadītā koalīcija cīņai pret šo grupējumu.

Nogalinātais Ibrahims al Ansari bija "svarīgs ISIS ("Islāma valsts") līderis", sacīja koalīcijas preses sekretārs pulkvedis Džozefs Skroka.

Šis propagandas darbonis bija viens no līderiem grupējuma propagandas centienos savervēt ārzemju kaujiniekus un veicināt teroraktu sarīkošanu Rietumvalstīs, Skroka teica reportieriem.

Viņš informēja, ka minētais gaisa trieciens notika 25.martā.

Šajā bombardēšanā, kurā gāja bojā arī četri citi džihādisti, tika sagrauta multimediju operāciju komanda, sacīja cits ASV Aizsardzības ministrijas ierēdnis, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

Šīs komandas propagandas centieni ietvēra "smadzeņu skalošanu bērniem, lai iemūžinātu ISIS brutālās metodes," sacīja šis ziņu avots.

Nomaļā Kaimas pilsēta atrodas Eifratas ielejā Sīrijas robežas tuvumā. Pentagons uzskata, ka Eifratas ieleja var kļūt par "Daesh" pēdējo bastionu pēc Irākas pilsētas Mosulas un Sīrijas pilsētas Rakas zaudēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!