Foto: AP/Scanpix

Kamēr Irākas karavīri turpina uzbrukumu džihādistiem Mosulā, teroristiskie grupējumi "Daesh" un "Al Qaeda" ved pārrunas par iespējamu sadarbību, pirmdien paudis Irākas viceprezidents Ajads Allavi, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Diskusijas ir sākušās," paudis Allavi, "ir diskusijas un dialogs starp ziņnešiem, kas pārstāv Bagdadī un Zavahiri". Viņš arī norādījis, ka šobrīd nav skaidrs, kā abi grupējumi varētu sadarboties.

Abu Bakrs al Bagdadī ir "Daesh" vadonis, savukārt Ajmans al Zavahiri ir "Al Qaeda" līderis. Kā atgādina "Reuters", "Daesh" no "Al Qaedas" nošķīrās 2014. gadā un kopš tā abi grupējumi cīnās par potenciālajiem karotājiem un finansējumu. "Al Qaedas" līderis iepriekš ir publiski kritizējis "Daesh" par tā brutālajām metodēm.

Pat, ja "Daesh" zaudēs teritorijas Irākā, grupējums vienkārši nepazudīs, paudis Allavi: "Es neredzu, ka "Daesh" izkūp gaisā." "Viņi paliks slepeni guļam šūniņās, izplatām savu indi pa visu pasauli," viņš paudis.

Pērnā gada oktobrī Irākas drošības spēki un šiītu brīvprātīgie kaujinieki sadarbībā ar starptautisko koalīciju sāka operāciju, lai padzītu "Daesh" džihādistus no Mosulas, ko tie iekaroja 2014. gadā.

Līdz šim no džihādistiem izdevies atkarot pusi Mosulas un šobrīd cīņas noris vecpilsētā, informējušas Irākas drošības dienestu amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!