Foto: Publicitātes attēli
Amerikāņu notvertais teroristiskā grupējuma "Daesh" ķīmisko ieroču vienības līderis Sleimans Dauds Alafari atklājis, ka džihādistu rīcībā ir sinepju gāze, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta "New York Post".

Alafari tiek turēts apcietinājumā pagaidu aizturēšanas vietā de facto neatkarīgās Kurdistānas galvaspilsētā Erbīlā, kur viņš tiek pratināts par grupējuma mērķiem izmantot nāvējošos ķīmiskos un bioloģiskos ieročus, medijam norādījuši avoti.

Aizsardzības departaments Alafari dēvē par nozīmīgu grupējuma līderi. Viņš tika apcietināts ASV speciālo uzdevumu vienības veiktā operācijā februārī.

Kopš tā laika terorists jau atklājis vairākas nozīmīgas detaļas par "Daesh" taktiku, tostarp džihādistu praksi artilērijas šāviņiem pievienot pulverveida sinepju gāzi. Lai gan šāda veida gāzes uzbrukums nevar nogalināt, tas uz laiku var padarīt kaujiniekus nespējīgus pretoties.

Pēc tam, kad ASV militārpersonas būs beigušas Alafari izprašņāšanu, viņš tiks nodots kurdu varasiestādēm.

Alafari agrāk ieņēma vadošu amatu kādā Irākas diktarora Sadama Huseina militārās rūpniecības pārraudzības institūcijā. Irākas varasiestādes 2006. gadā Huseinu par viņa pastrādātajiem noziegumiem pret cilvēci sodīja ar nāvi pakarot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!