Foto: Publicitātes foto

Atbildību par apšaudi Krievijā ietilpstošās Dagestānas republikas Derbentas pilsētas cietoksnī, kurā tika nogalināts viens un ievainoti 11 cilvēki, uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"), paziņoja džihādistu interneta vietņu novērošanas organizācija SITE.

"Ar Allāha palīdzību kalifāta karavīri spēja uzbrukt Krievijas īpašo dienestu virsnieku grupai Derbentas pilsētā Dagestānas dienvidos, nogalinot vienu virsnieku un ievainojot citus," teikts SITE paziņojumā.

Jau ziņots, ka Ziemeļkaukāza republikā Dagestānā otrdienas vakarā notika apšaude tūristu apmeklētā cietoksnī, kurā tika nogalināts viens un ievainoti 11 cilvēki.

Apšaude notika Narinkalas cietoksnī Derbentas pilsētā. Uguns tika atklāta no mežu masīva uz cilvēku grupu, kad tā uzkāpa cietokšņa skatu laukumā, lai apskatītu pilsētu naktī. Notikuma vietā tika atrastas 67 dažāda kalibra patronu čaulītes.

Visi apmeklētāji, kas tobrīd atradās cietoksnī, bija no Derbentas un Derbentas rajona, un starp viņiem bija divi robežsargi, no kuriem viens nomira slimnīcā no šautajiem ievainojumiem. Krievijas robežapsardzes dienests ir Federālā drošības dienesta struktūrvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!