Foto: Reuters/Scanpix

Teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts") otrdien paziņoja, ka uzbrucējs, kas Ohaio štata universitātē dienu iepriekš ievainoja 11 cilvēkus, esot tā biedrs.

Somāliešu izcelsmes students, kas sarīkoja uzbrukumu, bija "Islāma valsts karavīrs" un rīkojās, atsaucoties uz grupējuma aicinājumu par mērķi izraudzīties to valstu pilsoņus, kas iesaistījušās starptautiskajā koalīcijā pret "Islāma valsti", teikts paziņojumā, kuru izplatījis teroristu grupējuma propagandas atzars "Aamaq".

Kā ziņots, uzbrukumā Ohaio štata universitātes studentu pilsētiņā pirmdien tika ievainoti 11 cilvēki, bet uzbrucēju pēc tam nošāva policija.

Neviens cietušais neguva dzīvībai bīstamus ievainojumus.

Uzbrucējs ar automašīnu iebrauca cilvēku pūlī, pēc tam no spēkrata izkāpa un uzbruka cilvēkiem ar miesnieka nazi. Pirmais policists notikuma vietā ieradies nepilnas minūtes laikā un ātri likvidēja draudus.

ASV Policija uzbrucēju identificēja kā universitātes studentu Abdulu Razaku Ali Artanu, kurš rīkojies viens, taču varasiestādes notikušo izmeklē kā teroraktu.

Dažas minūtes pirms uzbrukuma viņš sociālajā tīklā "Facebook" ievietoja niknu pret ASV vērstu ierakstu.

"Es to vairs nevaru izturēt. Amerika! Beidz iejaukties citās valstīs, it īpaši musulmaņu kopienā. Mēs neesam vāji. Mēs neesam vāji, atceries to," teiks Artana ierakstā, kuru varasiestādes ātri padarīja nepieejamu. "Ja vēlaties, lai mēs, musulmaņi, izbeigtu vientuļo vilku uzbrukumus, tad slēdziet mieru. Mēs jums neļausim gulēt, ja vien jūs neslēgsiet mieru ar musulmaņiem."

Viņš arī kā varoni min ASV dzimušo radikālo jemeniešu sludinātāju Anvaru al Avlaki, kurš 2011. gadā tika likvidēts ASV bezpilota lidaparāta uzlidojumā Jemenā. Al Avlaki bija vispazīstamākais islāmists, kurš aktīvi izmantoja internetu un videotehniku, lai propagandētu terorismu un mobilizētu fanātiski noskaņotos elementus cīņai ar Rietumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!