Foto: Publicitātes foto

Krievijas Ziemeļkaukāza reģionā trešdien nošauts vietējais musulmaņu garīdznieks, kurš sludinājis tradicionālu, mērenu islāmu.

Imamu Magomedu Kidirovu Kurušas ciematā, Dagestānā, pie Čečenijas robežas plkst. 4 noslepkavoja divi uzbrucēji, kad viņš bija ceļā uz rīta lūgšanām, pavēstīja Krievijas izmeklētāji.

"Divi neidentificēti vīrieši maskās nošāva imamu ar pistoli," paziņoja komiteja, kas izmeklē smagus noziegumus. Kidirovs uz vietas nomira, bet uzbrucēji aizbēga.

34 gadus vecais Kidirovs bija pazīstams ar savu tradicionālā, mērenā islāma sludināšanu, īpaši jauniešiem, un viņš vadīja arī interneta televīzijas kanālu. Dagestāna ir kļuvusi par islāmistu ekstrēmisma perēkli, un mēreniem sludinātājiem regulāri tiek uzbrukts gan tur, gan citur Ziemeļkaukāzā.

Spridzinātājs pašnāvnieks, kurš uzdevās par svētceļnieku, 2012.gadā nogalināja vienu no galvenajiem Dagestānas islāma skolotājiem kopā ar vēl sešiem cilvēkiem. Pagājušajā mēnesī uzbrucēji blakus esošajā Stavropoles reģionā nogalināja 32 gadus veco imamu Zamirbeku Mahmutovu.

Augsta līmeņa sludinātājs Rasuls Gamzatovs, kurš bija Ziemeļosetijas muftija vietnieks, tika nošauts pirms gada.

Ziemeļkaukāza islāmisti apvienojušies vietējā Kaukāza Emirāta organizācijā, bet tagad arvien vairāk pieslienas teroristiskajam grupējumam "Islāma valsts", kurš šovasar paziņoja, ka tur izveidojis savu pārstāvniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!