Foto: EPA/LETA

Krievijas Ziemeļkaukāza republikā Dagestānā veiktā īpašā operācijā ir nogalināts kaujinieks Gusens Magomedovs, kurš bija pēdējais tiešais līdzdalībnieks 2010.gada martā Maskavas metro sarīkoto teroraktu organizēšanā un īstenošanā, trešdien paziņoja Nacionālās pretterorisma komitejas informācijas centrs.

Magomedovs bija izsludināts federālā un starptautiskā meklēšanā aizdomās par līdzdalību šajos teroraktos.

Federālā drošības dienesta (FDD) un Iekšlietu mintrijas darbinieki trešdienas naktī mēģināja Magomedovu aizturēt, bet viņš izrādīja bruņotu pretošanos un tika nogalināts mežā Kadirkentas ciema apkārtnē. Pie viņa tika atrasta pistole un granāta.

Maskavas metro stacijās "Lubjanka" un "Kultūras parks" ("Park kuļturi") 2010.gada martā uzspridzinājās divas teroristes pašnāvnieces, nogalinot 39 un ievainojot 88 cilvēkus. Magomedovs bija personīgi pavadījis uz ieeju metro spridzinātāju pašnāvnieci, kura detonēja pašdarinātu spridzekli stacijā "Kultūras parks".

"Krievijas FDD sadarbībā ar tiesībsargājošajām institūcijām un Izmeklēšanas komiteju izdevās atrast un saukt pie atbildības visus šī terorakta izpildītājus un organizatorus. Šodien taisnīga atriebība sasniedza pēdējo no viņiem," uzsvēra Nacionālā pretterorisma komiteja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!