Foto: AFP/Scanpix

UkrainasKrievijas pierobežā notiek Krievijas karaspēka pārgrupēšanās, lai gan daļa karavīru Ukrainu pametuši, to vietā ievestas citas vienības, atsaucoties uz Nacionālās drošības un aizsardzības padomi, vēsta aģentūra UNIAN.

"Notiek Krievijas Federācijas Bruņoto spēku vienību rotācija: daļa no tām pameta Ukrainas teritoriju, tomēr tajā pašā laikā Ukrainā ienāca citas vienības. Tāpat Krievijas puse turpina kaujinieku sagatavošanu militārās nometnēs savā teritorijā," paziņoja padomes runasvīrs Andrijs Lisenko.

Krievijas karavīri pretterorisma operācijas norises zonā pastiprinājuši radio izlūkošanas aktivitātes, informē Lisenko.

Runasvīrs preses konferencē atzina, ka ar katru dienu samazinās Ukrainas spēku pozīciju apšaudīšanas intensitāte.

Turpinoties formālajam pamieram, ko karojošās puses noslēdza 5. septembrī, no kaujinieku gūsta ir atbrīvoti vairāk nekā 1200 cilvēku, tomēr vēl ap 700 Ukrainas karavīru atrodas nebrīvē, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (UDD).  

Video: Kaujās cietusī Doņecka


Vēstīts, ka Ukrainas austrumos kopš aprīļa notiek kaujas ar Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem, kas vēlas Ukrainas teritoriju atdalīšanu. Kijeva un Rietumvalstis apsūdz Kremli kaujinieku atbalstīšanā un sava karaspēka iesūtīšanā Ukrainā. Maskava šīs apsūdzības noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!