Foto: AP/Scanpix

Ievērojama daļa militārās tehnikas kolonnas, kas naktī uz piektdienu iebraukusi Ukrainas teritorijā, ir iznīcināta, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta Petro Porošenko paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

To Ukrainas prezidents paziņojis sarunā ar Lielbritānijas premjeru Deividu Kameronu.

"Sarunas biedri saskaņoja rīcību, kā reaģēt uz informāciju par Krievijas militārās tehnikas iebraukšanu Ukrainas teritorijā, ko skaidri parādīja starptautiskie žurnālisti, tai skaitā laikraksts "The Guardian". Prezidents informēja, ka šīs ziņas ir uzticamas un apstiprinātas, jo nozīmīgu daļu šīs tehnikas naktī iznīcināja Ukrainas artilērija," teikts prezidenta preses centra paziņojumā.

Porošenko arī izteicis bažas par to, ka pāri nenosegtam robežas posmam Ukrainā no Krievijas turpina ieplūst smagā kara tehnika un bruņojums.

Daļēju Krievijas tehnikas kolonnas iznīcināšanu preses konferencē apstiprināja arī Nacionālās drošības un aizsardzības padomes pārstāvis Andrijs Lisenko. Viņš informēja, ka bruņutehnikas kolonna Ukrainā iebraukusi promaskavisko kaujinieku kontrolētā robežpārejas punkta "Izvarino" rajonā.

"Veicām atbilstošas aktīvās darbības un daļa kolonnas vairs neeksistē. Par visu, kas no tās palika un kur tā devās, pastāstīsim vēlāk - diena vēl nav galā un aktīvas darbības turpinās," skaidroja Lisenko.

Vēstīts, ka naktī uz piektdienu Ukrainas robežu šķērsojusi Krievijas militārās tehnikas kolonna. Ukrainas armija nobloķēja tās virzību uz Luhansku.

Ziņas par Krievijas militārās tehnikas iebraukšanu Ukrainā apstiprina arī NATO.

Šīs ziņas pienāk laikā, kad joprojām nav skaidrības par Krievijas "humāno konvoju" un Ukrainas armija veiksmīgi apkaro prokrieviskos kaujiniekus valsts austrumos. Kijeva ir pieļāvusi, ka humānās misijas aizsegā Krievija varētu mēģināt iebrukt Ukrainā.

Kā ziņots, kaujinieki un militārā tehnika uz Ukrainas austrumiem pār Kijevas nekontrolētu robežas posmu no Krievijas tiekot piegādāta regulāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!