ASV Teksasas štata Dalasas piepilsētā rīkota konference par pravietim Muhamedam veltītām karikatūrām. Pie konferenču centra divi vīrieši atklājuši uguni, taču nogalināti paši uzbrucēji.

Svētdienas vakarā organizācija "Amerikas Brīvības aizsardzības iniciatīva", kura ir pazīstama galvenokārt ar savu kritisko attieksmi pret islāmu, rīkoja konferenci Kērtisa Kalvela centrā Gārlendā.

Konferencē piedalījies arī pret islāmu kritiskais nīderlandiešu politiķis Gīrts Vailders, kurš pēc apšaudes esot droši pametis ēku. Tāpat jau pirms konferences rīkota izstāde ar Muhameda karikatūrām, un labākajai no tām svētdienas vakarā bija paredzēts piešķirt 10 000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

Lai gan nekādi draudi iepriekš nav bijuši saņemti, konferenču centram bijusi spēcīga apsardze, raksta BBC. To svētdienas vakarā apmeklējuši aptuveni 200 cilvēku.

Kāds aculiecinieks aģentūrai AP pastāstīja, ka pēkšņi no kāda konferenču ēkas virzienā braucoša auto raidīti aptuveni 20 šāvieni. Viens vai vairāki no tiem ievainojuši arī kādu apsardzes darbinieku, taču viņš guvis dzīvību neapdraudošus ievainojumus.

Kad uzbrucēji izkāpuši no automašīnas, tie nogalināti, atklāj Gārlendas policijas pārstāvis Džo Harns. Automašīna tiekot pārmeklēta, lai noskaidrotu, vai tajā neatrodas sprāgstvielas.

Šajā pašā konferenču centrā janvārī notika konference, lai vāktu līdzekļus vietējā Islāma centra izveidei. Tās laikā pie ēkas notika pikets pret šāda centra izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!