Foto: AP/Scanpix
Dalasas šāvējam Maikam Džonsonam bijis pietiekami daudz sprāgstvielu, lai sarīkotu daudz postošāku uzbrukumu likumsargiem, atsaucoties uz policijas priekšnieka Deivida Brauna pausto, svētdien vēsta izdevums "Telegraph".

"Pārmeklēšanas laikā aizdomās turamā mājā Meskitā atrastie pierādījumi – materiāli spridzekļu izgatavošanai un žurnāls – ļauj mums domāt, ka aizdomās turamais vingrinājies detonēt sprāgstvielas, un materiālu bija tika daudz, ka tie varēja radīt postošas sekas pilsētā un visā Teksasas ziemeļu rajonā," paudis Brauns, uzsverot, ka policija ir pārliecināta – Džonsonam bijuši vēl citi plāni un pārliecība, ka tas, ko viņš grasās darīt, ir pareizi.

Balstoties pierādījumos, Brauns norādījis, ka šāvējs vēlējies "likt mums samaksāt par to, ko viņš uzskatīja par likumsargu centieniem apspiest citas ādas krāsas cilvēkus".

Jau ziņots, ka ceturtdien Dalasā protesta akcijas pret policijas vardarbību laikā likumsargu virzienā tika raidīti šāvieni, nogalinot piecus un ievainojot septiņus policistus.

Iespējamais uzbrucējs tika identificēts kā 25 gadus vecais Maika Džonsons. Viņš tika nogalināts policijas operācijas laikā. Pirms nāves Džonsons pavēstījis, ka darbojies viens un nav saistīts ne ar vienu grupējumu.

ASV bruņotie spēki apstiprinājuši, ka no 2009. gada marta līdz 2015. gada aprīlim Džonsons bijis ASV armijas rezervists. Aizejot no aktīvās rezerves, viņa dienesta pakāpe bijusi dižkareivis. Savulaik Džonsons arī dienējis Afganistānā – no 2013. gada novembra līdz 2014. gada jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!