Izraēlas rakešu trieciens izraisījis milzīgu sprādzienu militārā objektā pie Damaskas starptautiskās lidostas, kurš bijis dzirdamas Sīrijas galvaspilsētā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Valdības spēku kontrolētā lidosta atrodas apmēram 25 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Damaskas. Pēc eksplozijas izcēlies liels ugunsgrēks, informē novērotāju organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

"Sprādziens bija milzīgs un dzirdams Damaskā," paziņoja Londonā bāzētās grupas vadītājs Rami Abdels Rahmans.

Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA vēsta, ka uzlidojumā bojātas noliktavas un degvielas cisterna, bet Sīrijas nemiernieku avoti ziņo, ka trieciens bijis vērsts pret Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah" ieroču noliktavu.

Sīrijā vairākkārt ir notikuši uzlidojumi, kuros aizdomās tiek turēta Izraēla. Parasti tie vērsti pret grupējumam "Hezbollah" nosūtītiem ieroču konvojiem. Izraēla "Hezbollah" un tā galveno atbalstītāju Irānu uzskata par saviem lielākajiem draudiem.

Izraēlas izlūkošanas ministrs Izraels Katzs armijas radio norādīja, ka uzlidojums pie Damaskas atbilst Izraēlas politikai ieroču piegāžu novēršanā, taču tieši Izraēlas atbildību neapstiprināja, ziņo BBC.

Viņš gan uzsvēra, ka Izraēla patur tiesības rīkoties, kad tas ir nepieciešams.

Sīrijā kopš 2011. gada plosās pilsoņu karš, kurā ir gājuši bojā vairāk nekā 320 tūkstoši cilvēku, bet joprojām nav atrasts konflikta politisks risinājums.

Galvaspilsētā Damaska, kuru lielākoties kontrolē valdības spēki, kara laikā ir relatīvi mierīgi, bet pēdējos mēnešos pilsētas apkārtnē ir aktivizējušās sadursmes starp Sīrijas valdības spēkiem un nemierniekiem.

Martā tika ziņots, ka valdības spēki bombardē Damaskas austrumu daļu, kur nemiernieki sarīkojuši negaidītu uzbrukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!