Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kaujas laikā Debaļceves centrā ievainojumu guvis pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" līderis Aleksandrs Zaharčenko, vēsta Krievijas propagandas kanāls "Life News".

Zaharčenko intensīvas apšaudes laikā skrējis pāri ielai un guvis lodes ievainojumu potītē. Prokremliskā līdera apsardze brūci pārsējusi.

Vēlāk viņš kopā ar trim ievainotiem kaujiniekiem nogādāts uz slimnīcu Alčevskā. Briesmas kaujinieku līderim nedraud un viņš jūtas lieliski, mierina "Life News".

Vēstīts, ka Debaļcevē otrdien ir kritiska situācija, tiek ziņots, ka Ukrainas spēki pilsētā ir ielenkti.

Debaļceves apkārtnē kaujas turpinās par spīti pamieram. Pilsētiņa ir stratēģiski svarīga, jo tajā atrodas dzelzceļa mezgls, kas dotu iespēju Krievijai apgādāt kaujinieku kontrolētās teritorijas Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Maskavas atbalstītie kaujinieki iepriekš paziņoja, ka pilsētiņa ir ielenkta, tāpēc uzskatāma par viņu teritoriju, uz kuru 15. februārī spēkā stājusies uguns pārtraukšana neattiecas.

ASV jau apsūdzēja Krieviju un tās atbalstītos kaujiniekus pamiera nosacījumu pārkāpšanā, to atzīst arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji, kuriem prokrieviskie kaujinieki lieguši piekļuvi pilsētai.

Debaļceve atrodas izvirzījumā ārpus pārējās Ukrainas spēku kontrolētās teritorijas, tāpēc tās aizsardzība ir sarežģītāka un tika ziņots, ka kaujinieki nosprostojuši galvenos ceļus, kas savieno pilsētiņu ar pārējo Ukrainas kontrolēto teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!