Foto: Kadrs no video

Ziemeļkoreja radījusi propagandas filmu ar nosaukumu "Pēdējā iespēja", kurā redzams, kā Phenjana ar kodolieroču arsenālu "noslauka no zemes virsas" Vašingtonu, sestdien vēsta "The Guardian".

Ziemeļkorejas radītais klips ir aptuveni četras minūtes garš. Tas publicēts Ziemeļkorejas propagandas medija "DPRK Today" mājaslapā, vēsta "The Guardian".

Video klipā redzams, ka kodoltrieciena rezultātā Amerikas Savienoto Valstu karogs (ASV) deg liesmās. Tāpat tiek izpostīta arī pati Vašingtona.

Klipa beigās uzsprāgst arī ASV Kapitolijs. Kā vēsta "The Guardian", ASV Kapitolija uzsprāgšanas brīdī Ziemeļkoreja veltījusi arī šādu tekstu: "Ja ASV imperiālisti kaut colliņu pret mums pavērsīsies, mēs nekavējoties viņus sakausim ar kodolieročiem."

Jau vēstīts, ka šie nav pirmie Ziemeļkorejas izteiktie draudi ASV.

Ziemeļkoreja marta sākumā draudēja veikt apsteidzošu kodoltriecienu pret Dienvidkoreju un ASV, izsakot šos draudus neilgi pirms tam, kad Dienvidkoreja un ASV sāks kopīgus militārus manevrus.

Draudi īstenot "apsteidzošu taisnīgu kodoltriecienu" tika izteikti Ziemeļkorejas Nacionālās aizsardzības komisijas paziņojumā, citējot Korejas Tautas armijas (KTA) Virspavēlniecību.

Tāpat Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns marta sākumā bija izdevis pavēli sagatavot valsts kodolarsenālu lietošanai "jebkurā brīdī", atbildot uz jaunām ANO sankcijām pret Ziemeļkoreju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!