Foto: AFP/Scanpix/LETA
Francijas galēji labējās Nacionālā frontes (FN) līdzšinējais partijas sekretārs Nikolā Bejs pirmdienas vakarā Strasbūrā ievēlēts par partijas līderi Eiropas Parlamentā (EP), tādējādi aizstājot līdzšinējo grupas vadītāju, skandalozo Marinu Lepēnu.

Bejs kopā ar Nīderlandes politiķi Marselu de Grāfu turpmāk vadīs galēji labējo politiķu grupu "Nāciju un brīvības Eiropa" (ENF). Politiskā grupa vairākkārt uzsvērusi, ka Eiropas Savienībai (ES) nav nākotnes un paredzējusi ES iznīcību. Partijas pārstāvji uzteikuši Lielbritāniju par "Brexit" plānu, kā arī asi vērsušies pret bēgļu uzņemšanu ES teritorijā.

Lepēna jūnijā notiekošajās Francijas parlamenta vēlēšanās ieguva deputāta vietu, tādējādi zaudējot mandātu EP.

Tāpat ziņots, ka pret Lepēnu uzsākta izmeklēšanas procedūra par EP asistentiem paredzētā finansējuma izlietošanu FN personālam Francijā. "Le Monde" rīcībā esoša informācija liecina, ka partija Lepēnas vadībā no EP izkrāpusi aptuveni piecus miljonus eiro.

ENF grupā strādā 40 deputāti, bet lielākā daļa pārstāv tieši Francijas FN. Tāpat grupā atrodami labēji noskaņoti politiķi no Austrijas, Beļģijas, Vācijas, Itālijas, Nīderlandes, Polijas, Rumānijas un Lielbritānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!