Foto: AFP/Scanpix

Franču aktieris Žerārs Depardjē, kurš otrdien neieradās tiesā Parīzē atbildēt par motorollera vadīšanu alkohola reibumā, tās pašas dienas vakarā paziņoja, ka bija paziņojis amatpersonām par savu neierašanos otrdien, bet ir gatavs tiesā ierasties vēlāk.

Depardjē paziņoja reportieriem Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā, ka viņš otrdien nevarēja ierasties tiesā, jo apmeklē Melnkalni iepriekš plānotā braucienā, lai strādātu pie filmas, kurā viņš tēlos bijušo Starptautiskā valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Strosu-Kānu.

"Es nebēgu ne no tiesas, ne no justīcijas. Es informēju tiesu [par savu neierašanos otrdien], es nebēgu .. Es esmu gatavs ierasties, kad viņi grib, ar nosacījumu, ka es esmu tur un varu sevi aizstāvēt," Depardjē sacīja pēc tikšanās ar Melnkalnes premjerministru Milo Džukanoviču.

Ja 64 gadus vecais aktieris, kas savu vainu apsūdzībās ir atzinis, būtu ieradies tiesā, viņam būtu noteikta neliela soda nauda un soda punkti, tomēr pēc neierašanās tiesā viņu var saukt pie kriminālatbildības, piespriest 4500 eiro (3163 latu) lielu soda naudu un līdz diviem gadiem ilgu cietumsodu.

Depardjē otrdien ieradās Melnkalnē, lai tiktos ar filmas par Dominiku Strosu-Kānu veidotājiem. Depardjē šajā filmā, kuras režisors būs Abels Ferrara no ASV, tēlos seksa skandālos iesaistīto bijušo SVF izpilddirektoru. Melnkalnes policija noliedza, ka Depardjē vēlētos iegūt Melnkalnes pilsonību.

Depardjē tika aizturēts novembrī Parīzē, kad pēc nokrišanas no motorollera viņa asinīs konstatētā alkohola koncentrācija - 1,8 promiles - trīs reizes pārsniedza maksimālo pieļaujamo normu, ar kādu atļauts vadīt transportlīdzekli. Negadījumā neviens necieta.

Pirmdien Depardjē atradās Šveicē, kur Cīrihes Kongresu namā apmeklēja pasaules futbola jumta organizācijas FIFA Zelta bumbas jeb ''Ballon d'Or" pasniegšanas ceremoniju gada labākajiem futbolistiem. Pirms tam nedēļas nogalē viņš uzturējās Krievijā, kur tikās ar šīs valsts prezidentu Vladimiru Putinu un saņēma Krievijas pasi.

Bez pēdējā laika strīda ar Francijas valdību par mēģinājumiem noteikt 75% ienākumu nodokli tiem, kas gadā pelna vairāk par vienu miljonu eiro (700 tūkstošiem latu), Depardjē, kas nodarbojas arī ar vīnu ražošanu, vairākkārt nonācis nepatikšanās, kas saistītas ar alkohola lietošanu.

2005.gadā viņš smagā alkohola reibumā ar galvu pagrūda fotogrāfu, kas viņu iemūžināja Itālijas pilsētā Florencē, bet 2011.gadā viņš nonāca pasaules plašsaziņas līdzekļu uzmanības lokā, kad urinēja pudelē Parīzes-Dublinas lidmašīnas reisā, jo viņam aizliedza lidmašīnas pacelšanas laikā doties uz labierīcībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!