Foto: AFP/Scanpix

Vācijas ziņu žurnāls "Der Spiegel" piektdien informēja, ka uz jaunākā numura vāka ir redzams ASV prezidents Donalds Tramps kā terorists ar nogrieztu Brīvības statujas galvu.

Karikatūru, kurā Tramps bez sejas tur vienā rokā asiņainu nazi, bet otrā – nogrieztu Ņujorkas Brīvības statujas galvu, ir uzzīmējis Amerikas kubiešu mākslinieks Edels Rodrigess.

Šokējošais Trampa tēls jau ir izplatījies internetā.

"Tā ir galvas nogriešana demokrātijai, galvas nogriešana svētam simbolam," sacīja Rodrigess, laikrakstam "Washington Post" izskaidrojot šo tēlu kā reakciju uz Trampa administrācijas aizliegumu iebraukt ASV cilvēkiem no septiņām musulmaņu valstīm.

Zīmējumam ir paraksts "America first" ("Amerika vispirms").

Vācijas laikraksts "Bild" apšaubīja, ka šāds Trampa tēls ir piemērots. "Vai jums ir ļauts salīdzināt Trampu ar ISIS ("Daesh") slepkavu Džihāda Džonu?" jautāja "Bild" savā rakstā internetā.

Šī karikatūra jau ir nonākusi pirmajās lapās tādos ASV laikrakstos kā "The Washington Times" un interneta ziņu portālā "Buzzfeed". Baltā nama preses dienesta darbinieki vēl nav to komentējuši.

Jaunās ASV administrācijas darbības tās pirmajās nedēļās ir ilustrētas arī ar citiem attēliem vadošos ziņu žurnālos.

Žurnāls "The New Yorker" ir parādījis, ka Brīvības statujas slavenā liesma nodzisusi. Uz britu žurnāla "The Economist" vāka Tramps ir attēlots kā nekārtību cēlājs ar Molotova kokteili rokā un paskaidrojošu uzrakstu "Nemiernieks Baltajā namā".

"Der Spiegel", papildinot jaunāko numuru, savā Tvitera kontā ir ievietojusi neīstu fotogrāfiju ar Trampu Ovālajā kabinetā. Tā vietā, lai demonstrētu presei kādu no saviem izpildrīkojumiem, Tramps šajā attēlā tur žurnāla jaunāko numuru ar savu karikatūru uz vāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!