Krievijas miljardieris Oļegs Deripaska, kura vārds tiek saistīts ar ASV prezidenta Donalda Trampa bijušo vēlēšanu kampaņas vadītāju Polu Manafortu, sola vērsties tiesā pret opozicionāru Alekseju Navaļniju par viņa publicēto pētījumu, kurā atklātas oligarha saites ar Krievijas vicepremjeru Sergeju Prihodjko.

Nodomu vērsties tiesā piektdien "Radio Svoboda" apstiprinājis Deripaska oficiālais pārstāvis, papildinot, ka pētījumā izklāstītajam "nav nekāda sakara ar patiesību" un tā ir daļa no kampaņas pret miljardiera reputāciju.

Pirms tam Deripaska pārstāvis paziņoja, ka Navaļnija pētījums ir "viltota sensācija", kas diskreditē tikai pašu opozicionāru.

Navaļnija pētījumā apgalvots, ka publiski mazzināmais politiķis Prihodjko viesojies uz Deripaskas jahtas, kur, domājams, ieradies miljardiera privātajā lidmašīnā. Opozicionārs to uzskata par kukuļņemšanas piemēru un izskaidrojumu, no kurienes ierēdnim bez lieliem oficiāliem ienākumiem pieder milzīga villa pie Maskavas un miljoniem vērti dzīvokļi.

Savukārt valdības pārstāvja slepenā tikšanās ar Kremļa saimniekam Putinam tuvo Deripasku, kurš sadarbojies ar lobistu un bijušo Trampa vēlēšanu kampaņas vadītāju Manafortu, apstiprina aizdomas, ka miljardieris ASV vēlēšanu sakarā darbojies Kremļa uzdevumā, uzskata Navaļnijs.

Par Deripaska un Prihodjko tikšanos uz miljardiera jahtas 2016. gada augustā pie Norvēģijas krastiem Navaļnija vadītais Korupcijas apkarošanas fonds uzzinājis pateicoties kādai eskorta meitenei, kas sociālajos tīklos sevi sauc par Nastju Ribku.

Ribka savā "Instagram" kontā publicējusi foto, kuros redzama kopā ar Deripasku, savukārt kādā TV šovā viņa atzīst, ka laika pavadīšanai uz miljardiera jahtas viņu nolīgusi kāda modeļu aģentūra.

Tāpat Navaļnijs, faktu meklēšanā, atsaucas uz sievietes sarakstīto grāmatu "Miljardiera savaldzināšanas dienasgrāmata", kurā ar mainītiem vārdiem it kā aprakstīta Deripaska tikšanās ar Prihodjko.

Krievijas valsts kontrolētie mediji un valdība par ceturtdien publicēto pētījumu klusē, ar noliegumu klajā nācis tikai Deripaska pārstāvis.

Savukārt Nastja Ribka pēc Navaļnija pētījuma publiskošanas "Instagram" ievietojusi video, kurā paziņo, ka uz miljardiera jahtas viņa tikusi grupveidā izvarota, nākamajā ierakstā pieprasot Deripskam viņu precēt.

Taču drīz pēc tam publicēts sievietes video liecina, ka iepriekšējie paziņojumi bijuši joks un ka "sekss ir normāla parādība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!