Maskavā un Sanktpēterburgā notiek gājieni piektdienas vakarā Maskavas centrā noslepkavotā opozicionāra Borisa Ņemcova piemiņai.

Maskavā gājiens notiek pilsētas centrā. Raidsabiedrība 'BBC' ziņo, ka cilvēki nes ziedus un karogus, tostarp arī Ukrainas. Uz plakātiem ir redzami tādi saukļi kā "Viņš mira par Krievijas nākotni", "Boris, viņi no tevis baidījās" u.c. 

Informācija par gājienu dalībnieku skaitu ir pretrunīga. Gājiena organizatori aplēsuši, ka Maskavā dalībnieku skaits pārsniedzis 70 000, bet policija ziņoja, ka galvaspilsētā uz gājienu sapulcējušies aptuveni 16 000 cilvēku. Gājiens Ņemcova piemiņai notiek arī Sanktpēterburgā, kur pēc AFP ziņām sapulcējušies 2500 līdz 3000 cilvēku.

Kā ziņots iepriekš, piektdienas vakarā Maskavā nošauts pazīstamais Krievijas politiķis, prezidenta Vladimira Putina sīvs pretinieks un Jaroslavļas domnieks Boriss Ņemcovs.

Slepkavības vietā atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot. Notikušo izmeklē Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Savukārt Krievijas telekanāls "TVC" sestdienas vakarā demonstrēja videonovērošanas kameras fiksētu video, kurā, iespējams, redzama Ņemcova slepkavība.










Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!