Foto: Reuters/Scanpix

Deviņos Krievijas gaisa triecienos Sīrijā ir trāpīts slimnīcām vai lauka klīnikām, nogalinot civiliedzīvotājus un mediķus, paziņoja Sīrijas-Amerikas Mediķu biedrība, kura uztur vairākas medicīnas iestādes Sīrijā.

Otrdien Krievijas spēku gaisa triecienā Idlibas provinces Sarminas pilsētā trāpot slimnīcai, tika nogalināti divi mediķi un vismaz 10 civiliedzīvotāji, kā arī tika ievainoti 28 civiliedzīvotāji. Krievija šo ziņu noliedza, raksturojot to kā viltojumu.

Šis uzlidojums "papildina astoņus iepriekšējos Krievijas gaisa triecienus pret slimnīcām Sīrijā, kā arī 313 uzbrukumus medicīnas iestādēm kopš [bruņotā] konflikta sākuma" Sīrijā 2011.gadā, informēja šī biedrība.

Biedrības prezidents Ahmads Tarakdži aicināja uz starptautisku rīcību, lai turpmāk nenotiktu uzbrukumi slimnīcām un klīnikām. "Mēs aicinām starptautisko sabiedrību izmantot visus nepieciešamos līdzekļus, lai izbeigtu uzbrukumus civiliedzīvotājiem un novērstu turpmāku vēršanos pret veselības aprūpes iestādēm Sīrijā," sacīja Tarakdži.

Krievija 30.septembrī sāka gaisa triecienu kampaņu Sīrijā, atbalstot savu sabiedroto Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu.

Šī kampaņa tiek kritizēta ne tikai tajā nogalinātu civiliedzīvotāju dēļ, bet arī tāpēc, ka tā vērsta galvenokārt pret nemiernieku grupējumiem, kas cīnās pret Asadu, nevis pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!