Neraugoties uz pirms četriem mēnešiem izsludināto uguns pārtraukšanu, aizvadītajā diennaktī nogalināti seši Ukrainas armijas karavīri, bet vēl 14 tikuši ievainoti, atsaucoties uz Ukrainas bruņotajiem spēkiem, vēsta aģentūra "Reuters".

Medijs secina, ka pamiers pārtraucis plaša mēroga bruņotas sadursmes, tomēr mazākas kaujas teju ik dienu paņem cilvēku dzīvības abās konflikta pusēs, Starptautiskie novērotāji brīdinājuši par vardarbības uzliesmojuma risku.

Vissaspringtākā situācija vēl arvien ir Doņeckas lidostas apkārtnē, atzīst Ukrainas armijas runasvīrs Andrijs Liseko.

Viņš uzsver, ka separātisti kaujā iesaista tankus, bruņmašīnas un smago artilēriju, kā arī apšauda civiliedzīvotāju apdzīvotas vietas.

Savukārt separātistu pārstāvji apvaino Ukrainas bruņotos spēkus Oktjabrskas ciemata apšaudē netālu no Doņeckas, ievainojot divus civiliedzīvotājus, kā arī trīs pilsētas rajonu bombardēšanā.

Ukrainas austrumos formāli spēkā ir pamiers, taču bieži tiek fiksēti tā pārkāpumi. Kijeva un Rietumi ir nobažījušies, ka Maskavas atbalstītie kaujinieki gatavojas jaunai ofensīvai.

2014. gada pavasarī Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Pēc tam Ukrainas spēki iesaistījās karā ar Krievijas atbalstītiem un apbruņotiem kaujiniekiem Ukrainas austrumos, kur prokrieviskie spēki pasludinājuši Luhanskas un Doņeckas "tautas republikas".

Tikmēr Kremlis noliedz, ka būtu saistīts ar karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!