Foto: AP/Scanpix

Dienvidkoreju ceturtdien pārlidojuši divi ASV bumbvedēji B-2, veicot misiju Dienvidkorejas-ASV militāro mācību ietvaros, paziņojusi ASV armija.

Armija informēja, ka ar šo misiju vēlējusies nodemonstrēt Savienoto Valstu spējas ātri veikt precīzus uzbrukumus mērķiem lielā attālumā.

Gaidāms, ka bumbvedēju pārlidojumi vēl vairāk saniknos Ziemeļkoreju, kura jau iepriekš asi nosodījusi ASV un Dienvidkorejas vērienīgos militāros manevrus, kuros ir iesaistīti arī stratēģiskie bumbvedēji B-52.

Bumbvedēji, kuri spējīgi nest kodolgalviņas, izlidoja no Vaitmena gaisa bāzes Misūri un mēroja aptuveni 20 000 kilometrus ceļā uz Dienvidkoreju un atpakaļ.

Pārlidojot Dienvidkoreju, bumbvedēji apšaudīja mācību mērķus, izmantojot neīstus šāviņus.

ASV aizsardzības ministrs Čaks Heigels ceturtdien telefonsarunā ar savu Dienvidkorejas kolēģi apliecināja, ka ASV ir gatavas palīdzēt Dienvidkorejai ar visiem militārajiem līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā Korejas pussalā izveidojusies sevišķi saspīlēta situācija.

Ziemeļkorejas raķešu karaspēka daļās ir izsludināta kaujas gatavība, un trešdien Phenjana paziņoja, ka tā atsakās no militārās tiešās līnijas ar Dienvidkoreju. Tas nozīmē, ka pilnībā tiek pārtraukta abu valstu tiešā saziņa valdību un armiju starpā.

Turklāt Phenjana nesen atkal draudējusi uzbrukt mērķiem ASV un Dienvidkorejā, savukārt Vašingtona apliecinājusi, ka tā ir gatava reaģēt jebkuras notikumu attīstības gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!