Foto: AP/Scanpix

Gruzijas separātiskais apgabals Dienvidosetija, kurā atrodas Krievijas armijas spēki, vēlas pievienoties Krievijai, bet to tuvākajā laikā nedarīs, atklāj reģiona de facto līderis Leonīds Tibilovs.

Tibilovs skaidro, ka neesot nekāds noslēpums, ka ideja pievienoties Krievijai "eksistē starp mūsu cilvēkiem", taču norāda, ka ir "dažādas bažas", kuru dēļ šo ideju viņš nemēģinās īstenot.

Separātiskā reģiona līderis iepriekš Kremlī parakstīja "vienotības un integrācijas līgumu" ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un pēcāk publiski paziņoja, ka Dienvidosetija "spers soļus, kas palīdzēs ne tikai pašai, bet arī Krievijai".

Dienvidosetija neatkarību no Gruzijas pasludināja jau 1990. gadā un kopš 1991.-1992. gada kara ar centrālo Tibilisi valdību faktiski darbojas neatkarīgi no tās. Savukārt Krievija Dienvidosetiju atzina par neatkarīgu valsti pēc tās 2008. gada kara ar Gruziju.

Tikai dažas valstis pievienojās Krievijai. Gruzija un lielākā daļa citu valstu Dienvidosetiju uzskata par Gruzijas teritoriju. Paredzams, ka jebkurš Krievijas mēģinājums Dienvidosetiju iekļaut savā sastāvā saskarsies ar skarbu Gruzijas un Rietumvalstu pretreakciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!