Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidsudānas prezidents Salva Kīrs policijai pavēlējis nošaut visus noziedzniekus, kuri iesaistīti laupīšanās un zādzībās, ziņo "Africa News".

Prezidents savu pavēli izdevis, tiekoties ar policijas pārstāvjiem galvaspilsētā Džubā pagājušajā nedēļas nogalē. "Jūsu darbs kā policistiem ir likvidēt zagļus, kuri ielaužas veikalos naktī, nošaut viņus, kad vien redzat tos mēģinām ielaužamies veikalos," viņš teicis. Kīrs tādējādi reaģējis uz valstī strauji augošo noziedzības vilni.

Viņa paziņojums nācis īsi pēc Austrumāfrikas reģiona valstu samita Etiopijā, kurā galvenais temats bija drošības situācijas pasliktināšanās Dienvidsudānā. Pats prezidents samitu neapmeklēja, atsaucoties uz "saspringto situāciju valstī".

Kaimiņvalstis aicinājušas Dienvidsudānu veidot diskusiju starp valdību un opozīciju, kura faktiski pārvalda daļu valsts, lai varētu noteikt laiku demokrātiskām vēlēšanām. Kīrs jau maijā izziņoja pamieru un aicināja bruņoto opozīciju uz sarunām, taču tās pārstāvji atteicās piedalīties.

Dienvidsudānā kopš 2013. gada plosās pilsoņkarš, kurš sākās pēc tam, kad prezidenta Salvas Kīra atlaistais viceprezidents Rīks Mačars tūlītēji dibināja opozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!