Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas vēstnieks Eiropas Savienībā (ES) Vladimirs Čižovs paudis izbrīnu, ka ES līderi uz Minskas vienošanās saistību izpildi turpina mudināt Krieviju, bet ne Austrumukrainas konfliktā iesaistītās puses, vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

"Ja ES plāno turpmāk kā 'privātais starpnieks' būt iesaistīta politiskā noregulējuma rašanas procesā Ukrainā, tad kādēļ izteikt pret Krievijas Federāciju vērstus draudīgus paziņojumus un uzsist pa plecu Porošenko kungam - "dārgais Petro" kā Tusks viņu nosauca samitā," jautājis Čižovs.

Krievijas vēstnieks Briselē arī paudis uzskatu, ka loģiskāk būtu brīdināt konfliktā iesaistītās puses - "Kijevu un pašpasludinātās republikas Ukrainas austrumos". Čižovs pavēstījis, ka Krievija, tāpat kā Vācija un Francija "titāniski centusies" rast politisku Ukrainas konflikta atrisinājumu.

Jau ziņots, ka ES Padomes prezidents Donalds Tusks ceturtdien brīdinājis Krieviju ievērot Minskas pamiera vienošanos, pretējā gadījumā ES ir gatava spert soļus papildus jau noteiktajām sankcijām.

Arī Vācijas kanclere Angela Merkele jau informējusi, ka ES gatavo jaunas sankcijas, kas varētu tikt ieviestas miera sarunu rezultāta ignorēšanas gadījumā.

Vēstīts, ka Minskā pēc teju 17 stundu ilgām Ukrainas prezidenta Petro Porošenko, Krievijas līdera Vladimira Putina, Vācijas kancleres Angelas Merkeles un Francijas prezidenta Fransuā Olanda sarunām izdevās panākt vienošanos par uguns pārtraukšanu Austrumukrainā no 15.februāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!