Foto: AFP/Scanpix

Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) divas 15 un 18 gadus vecas meitenes piektdien, 25.jūlijā, tika aizturētas pēc tam, kad bija spīdzinājušas bruņurupuci, kā arī šo savu nodarbi filmējušas un video ievietojušas sociālajā vietnē "Facebook", vēsta Floridas prese.

Pret abām meitenēm ierosināta krimināllieta par smagu cietsirdību pret dzīvniekiem, necienīgu izturēšanos pret dzīvnieku, tā izsmiešanu un nogalināšanu. 18 gadus vecā Dženifera Emoke Grīna ievietota cietumā. Viņa var tikt atbrīvota pret 55 000 ASV dolāru lielu drošības naudu.

Meitenes tika aizturētas nedēļu pēc tam, kad Nevadā tika pamanīts video, kurā bruņurupucis tiek līdz nāvei spīdzināts.

Video redzams, kā meitenes nomet uz ielas mazu Gofera sugas bruņurupuci, kā arī smejoties un lamājoties cenšas to aizdedzināt. Bruņurupucis mēģina bēgt,  taču tad tiek vairākkārt apliets ar spirtu. "Dedz, mazais, dedz! Tagad jūs no mums baidāties, vai ne?", fonā dzirdams viens meitenes teiktais.

Apsūdzības pārstāve Karena Pārkere norādījusi, ka šādus gadījumus izskata ļoti nopietni. Viņa pateicās sabiedrībai par palīdzību. "No sabiedrības puses saņēmām ļoti daudz sūdzību par video, tajā
skaitā telefona zvanus uz dabas aizsardzības organizācijām," sacīja Pārkere.

Dabas aizstāvji izteica atzinību par dienestu ātro rīcību un pauda cerību, ka tamlīdzīga vardarbība pret dzīvniekiem vairs neatkārtosies.

Gofera sugas bruņurupucis Floridā kopš 2007.gada iekļauts apdraudēto sugu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!