Foto: AP/Scanpix

Teju divas trešdaļas britu uzskata, ka ASV prezidents Donalds Tramps ir drauds starptautiskajai stabilitātei, bet vairāk nekā puse ir pārliecināta, ka viņš būs slikts valsts galva, liecina pētījumu centra "Opinium" un laikraksta "Observer" veiktās aptaujas dati.

64 % uzskata, ka Tramps ir drauds starptautiskajai stabilitātei, bet vārdi, ar kuriem britiem visvairāk asociējas Tramps, ir "bīstams" (50 %), "nestabils" (39 %), "fanātiķis" (35 %), savukārt 56 % uzskata, ka viņš ir neuzticams.

44 % uzskata, ka Tramps būs šausmīgs prezidents, bet vēl 10 % – ka viņa veikums pat nesniegsies līdz vidējam līmenim. Tikai 6 % uzskata, ka viņš būs izcils prezidents.

Mazāka vienprātība ir vērojama jautājumā par to, vai Trampam vajadzētu šogad ierasties Apvienotajā Karalistē valsts vizītē.

25 % uzskata, ka vizīte ir jāatliek, kamēr spēkā ir Trampa noteiktais aizliegumus septiņu musulmaņu valstu pilsoņiem ieceļot ASV, 28 % – ka vizīte jāatceļ, savukārt 36 % – ka tai noteikti ir jānotiek.

20. februārī Lielbritānijas parlamentā notiks debates par to, vai Trampa vizīte būtu jāatceļ, jo 1,8 miljoni cilvēku parakstījuši petīciju, kurā pausts aicinājums vizīti atcelt vai arī pazemināt vizītes rangu.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja 27. janvārī kā pirmā ārvalsts līdere apmeklēja Vašingtonu un Baltajā namā tikās ar Trampu, nododot viņam arī karalienes Elizabetes II ielūgumu šogad apmeklēt Apvienoto Karalisti valsts vizītē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!