Foto: AP/Scanpix

Ukrainas drošības dienests ir noskaidrojis Krievijas diversantu grupas, kura darbojas Ukrainas austrumos, vadītāja personību, vēsta aģentūra UNIAN.

Tas ir Krievijas pilsonis, Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes virsnieks Igors Strelkovs, informē Ukrainas drošības dienesta preses centrā.

Tieši viņa balss esot dzirdama telefonsarunas ierakstā, kur diversanti vadībai Maskavā, atskaitās par Slovjanskā paveikto. Diversantu sarunu ieraksti pirmdien publicēti internetā.

Izmeklēšanas laikā Ukrainas drošības iestāžu iepriekš aizturētie diversanti ir apstiprinājuši, ka Strelkovs ir persona, kas viņus savervējusi un devusi pavēles sagrābt administrācijas ēku Harkovā.

Strelkovs marta sākumā ieradies Krimā, kur koordinējis Ukrainas armijas objektu ieņemšanu, militāristu un aktīvistu nolaupīšanu. Strelkovs arī vervē Ukrainas pilsoņus dalībai līdzīgās akcijās, norāda dienests.

Vēstīts, ka pirmdien Ukrainas drošības dienests publiskoja nokalusītas diversantu telefonsarunas.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!