Foto: AP/Scanpix
Netālu no Bostonas maratona finiša, skrējienam tuvojoties noslēgumam, pirmdien nogranduši divi sprādzieni, tajos vismaz divi cilvēki gājuši bojā, ziņo BBC.

Likumsargi un liecinieki apstiprinājuši, ka notikuši trīs sprādzieni. Pirmie divi no tiem piedzīvoti, kad Bostonas maratonā tā noslēguma stundās piedalījušies un vērojuši desmitiem tūkstoši cilvēku, vēsta "Reuters".

Pirmais sprādziens nograndis netālu no finiša līnijas, otrs sekojis dažas sekundes vēlāk.

Šajos incidentos gājuši bojā divi cilvēki, vēl vismaz 23 ievainoti, ziņo BBC, piebilstot, ka informācija par cietušo skaitu mainīsies.

Vēl viens sprādziens noticis Bostonā esošajā Džona Ficdžeralda Kenedija bibliotēkas un muzeja ēkā. Šīs iestādes pārstāvis apliecinājis, ka šim negadījumam neesot sakara ar sprādzieniem līdzās maratona norises vietai.

Bostonas policija pēc neilga laika apstiprināja, ka trešais sprādziens noticis ugunsgrēka dēļ, taču vēl ne apstiprina, ne noliedz saistību ar abiem sprādzieniem maratona norises vietā.

Likumsargiem pagaidām nav aizdomās turamo saistībā ar šiem sprādzieniem.

Saistībā ar satraucošajiem notikumiem apturēta gaisa satiksme virs Bostonas.

Policija līdz turpmākiem paziņojumiem arī aicina Bostonā esošos ļaudis neatstāt telpas, kā arī nepulcēties lielās grupās.

Izskan arī informācija, ka Bostonas maratona norises vietā uzieti un neitralizēti vēl vairāki iespējami spridzekļi.

Nekavējoties pēc abiem sprādzieniem notikuma vietā ieradušies mediķi un policija.


Reaģējot uz sprādzieniem Bostonā, papildu apsardze un citi drošības pasākumi organizēti vēl vairākiem ojektiem Manhetenā un Vašingtonā.

Bostonas notikumi liks rūpīgi pārvērtēt arī svētdien Londonā paredzētā maratona drošības pasākumus, pauduši tā rīkotāji.

Sprādziena brīdī liela daļa no 27 tūkstošiem Bostonas maratona dalībnieku jau bija finišējuši. Sprādzieni notika apmēram stundu pēc tam, kad finiša līniju bija šķērsojuši uzvarētāji, taču sacensības vēl notika.

Pēc sprādzieniem maratons tika apturēts un skrējēji novirzīti prom no notikuma vietas.

Kā liecina sacensību informācija, Latvijas skrējēju šajā maratonā nebija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!