Lielbritānijas briesmīgākais sērijveida slepkava Harolds Šipmens jeb "doktors Nāve" otrdien atrasts pakāries savā cietuma kamerā, paziņoja Veikfīldas cietuma administrācija.
Ģimenes ārstam Šipmenam 2000.gada janvārī tika piespriesti 15 mūža ieslodzījumi par 15 pacientu nogalināšanu ar letālu heroīna devu. Oficiālā izmeklēšanas grupa vēlāk paziņoja, ka "doktors Nāve" 23 gadu laikā pavisam nogalinājis vismaz 215 savus pacientus.

Tiesnese Dženeta Smita, kas vadīja izmeklēšanu par Šipmena 500 pacientu nāvi 23 gadu laikā, paziņoja, ka bez 215 apstiprinātajiem gadījumiem viņš varētu būt nogalinājis vēl 45 pacientus.

Savus pēdējos 15 upurus Ziemeļanglijas reģionā praktizējošais ģimenes ārsts nogalināja laika posmā no 1995.gada marta līdz 1998.gada jūnijam savā ārsta kabinetā Haidā pie Mančestras, kamēr policija un veselības aprūpes amatpersonas neko aizdomīgu toreiz nepamanīja. Viņš tika atzīts par vainīgu arī vienas savas pacientes testamenta viltošanā.

Pats Šipmens savu vainu neatzīst, un viņa rīcības motīvi nav zināmi.

Izmeklēšanā noskaidrojās, ka viņš slepkavot sāka jau savas medicīniskās karjeras sākumā, un vēlāk slepkavību biežums strauji palielinājās. Izmeklētāji paziņoja, ka Šipmens savus pacientus slepkavojis sistemātiski, klusi un aukstasinīgi, "vēsturē nepieredzētā līmenī nododot pacienta uzticības principu".

No 215 nogalinātajiem pacientiem 171 bija sieviete, 44 - vīrieši. Vecākais upuris bija 93 gadus veca sieviete, bet jaunākais - 41 gadu vecs vīrietis.

Šaušalīgie skaitļi liecina, ka Šipmens atpaliek tikai no nesenajā vēsturē visasiņainākā sērijveida slepkavas "Andu briesmoņa", kolumbieša Pedro Armando Lopesa, kuru turēja aizdomās par 300 jaunu meiteņu noslepkavošanu Latīņamerikā. 1980.gadā viņu notiesāja par 57 slepkavībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!